Страници

4.13.2008

и Аз ще го послушам

Преди да се родят планините, си дал съществувание на земята и вселената, отвека и довека Ти си Бог. Обръщаш човека на пръст и казваш: Върнете се човешки чада. Защото хиляда години са пред Тебе като вчерашния ден, който е преминал, и като нощна стража. Като с порой ги завличаш; те стават като сън; сутрин са като трева, която пораства; сутрин цъфти и пораства; вечер се окосява и изсъхва.
Положил си беззаконията ни пред Себе Си, скришните ни грехове в светлината на лицето Си. Понеже всичките ни дни преминават с гнева Ти; свършваме годините си като въздишка. Дните на живота ни са естествено седемдесет години, или даже, където има сила, осемдесет години; но и най-добрите от тях са труд и скръб, защото бързо минават и ние отлитаме.

***

Който живее под покрива на Всевишния, той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия. Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, и си направил Всевишния свое обиталище, затова няма да те сполети никакво зло, нито ще се приближи язва до шатъра ти. Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе да те пазят във всичките ти пътища. На ръце ще те вдигат, да не би да удариш о камък ногата си.
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, затова ще го избавя; ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми. Той ще Ме призове, и Аз ще го послушам; с него ще съм, когато е в беда; ще го избавя и ще го прославя; ще го наситя с дългоденствие и ще му покажа спасението Си.

***

Колко са велики Твоите дела, Господи! Твърде дълбоки са мислите Ти. Несмислен човек не знае това, нито го разбира безумен, че нечестивите изникват като тревата и всички, които вършат беззаконие, цъфтят, само за да се изтребят вечно.
Но Ти, Господи, довека си на високо, защото, ето, враговете Ти, Господи, ето, враговете ти ще погинат; ще се разпръснат всички които правят беззаконие.
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан; насадени в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог. Ще бъдат плодоносни и в дълбока старост, ще бъдат сочни и зелени; за да възвестят, че е праведен Господ, моята канара, у Когото няма неправда.

Пс. 90:2-10, 91:1-16, 92:5-15

Новият завет и Псалмите. Фондация "Библейска лига", 2006.


добави в svejo.net добави в dao.bg добави в ping.bg добави в web-bg.com добави в dobavi.com добави в pipe.bg

Няма коментари: