Страници

4.02.2007

И стана човек. И страда, и бе погребан

И когато се намираше на Елеонската планина, дойдоха при Него учениците Му и насаме Го запитаха: “Кажи ни кога ще стане това и какво ще е знамението за Твоето пришествие и за свършека на света?”
А Иисус им отвърна: “Пазете се да не ви измами някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще рекат - `Аз съм Христос` - и ще измамят мнозина. Ще чувате да стават войни и да се говори за войни. Но внимавайте, не се обърквайте, понеже всичко това трябва да стане; но то още не е краят. Защото ще въстане народ против народ и царство против царство; и на места ще има глад, мор и трусове. А всичко това е начало на страдания.
Тогава ще ви подлагат на мъчения и ще ви избиват; и ще бъдете мразени от всички народи заради Моето име. Тогава мнозина ще отстъпят от вярата; и един друг ще се предават и един друг ще се намразят; и много лъжепророци ще се появят и ще измамят мнозина; и понеже беззаконието ще се умножи, у мнозина ще изстине любовта. Но който устои докрай, той ще бъде спасен. И това Евангелие на Божието царство ще бъде проповядвано по целия свят, за свидетелство пред всички народи, и тогава ще дойде краят.”

Матей, 24:1-14


НОВИЯТ ЗАВЕТ на нашия Господ Иисус Христос
Нов превод от оригинала
Българско библейско дружество, 2002


добави в svejo.net добави в dao.bg добави в ping.bg добави в web-bg.com добави в dobavi.com добави в pipe.bg

Няма коментари: